Bőrük volt a bűnük - Virtuális megemlékezés a romagyilkosságok áldozatairól


Budapesti mozik, a Telenor, a Művészetek Völgye, a Terror Háza és több tucat civil szervezet, média vagy cég is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, melynek keretében augusztus másodikán, a roma holokauszt emléknapján levetítik, vagy felületeiken nyilvánosságra hozzák a romagyilkosságok áldozataira emlékező kisfilmeket.

A Fullajtár Andrea, Gryllus Dorka, Kulka János és Nagy Zsolt főszereplésével készült párperces spotokkal a kezdeményező X Kommunikációs Központ országos méretű virtuális megemlékezést indított, hogy a tragikus események ne merüljenek feledésbe.

2008 és 2009 között hat roma ember, köztük egy négyéves gyermek vesztette életét, és többen súlyosan megsebesültek a romák elleni támadás-sorozatban. 2009 augusztus másodikáról harmadikára virradóra gyilkolták le Kislétán Balogh Máriát, és sebesítették meg életveszélyesen 13 éves kislányát. 64 évvel korábban ugyanezen a napon, ugyanezekben az órákban semmisítettek meg több ezer romát Auschwitz-Birkenauban.

Arra kérjük a szervezeteket, intézményeket és magánszemélyeket, hogy augusztus 2-án vegyenek részt a virtuális megemlékezésben, és tegyék ki felületeikre, honlapjukra, FB-oldalukra a Bőrük volt a bűnük sorozat egyik kisfilmjét, így emlékezve az áldozatokra. A kész videókat július végén e-mailben küldjük. A szervező X Kommunikációs Központ azért jött létre, hogy szociális, esélyegyenlőségi és egyéb társadalmi ügyekben változásokat generáljon. 
Kérjük, hogy a csatlakozás szándékukat jelezzék az alábbi e-mail címen, hogy a szervezetet feltüntethessük az esemény oldalán: info@xkk.hu

Köszönjük!

az X Kommunikációs Központ csapata

2013.07.16. 12:25 XKK


Címkék: kampány roma

X Kommunikációs Központ

Az XKK a civil ügyek kommunikációs ügynöksége, azért jött létre, hogy társadalmi ügyekben változást generáljon a kommunikáció eszközeivel.

Címkék

Kövesd a blogunkat!