Az évszázad gyűlöletgyilkosság-sorozata

2008-ban és 2009-ben hat ember, köztük egy négyéves gyermek vesztette életét sorozatgyilkosok támadásaiban. A tragédiát mindenki romagyilkosságok néven ismeri, hiszen a gyilkosok etnikai alapon választották ki áldozataikat, céljuk a roma közösség megfélemlítése volt.

A gyanúsítottakat, K. Árpádot, K. Istvánt, P. Zsoltot és Cs. Istvánt 2009 augusztusában fogták el, ítélet azonban még mindig nem született. A vádlottak július 24-én szólalhatnak fel az utolsó szó jogán a bíróság előtt, majd heteken belül ítélet születhet.

Az X Kommunikációs Központ országos megemlékezést indít a sorozatgyilkosság áldozataiért. Az első posztunkban találjátok az idővonalat, amelyben kronologikus sorrendben foglaltuk össze a támadásokat. A kép jobb oldalára kattintva lehet lapozni a következő eseményre, minden esemény címe felett a dátumot, alatta pedig az esemény rövid összefoglalását találjátok. A leírások a vádiratok, újságcikkek és a készülő kampányvideóink szövegei alapján készültek.

Ezzel egyben csatlakozunk a nemzetközi No Hate Speech Movement által kezdeményezett, a gyűlölet-bűncselekmények áldozataira emlékező Európai Naphoz.  

2013.07.21. 11:25 XKK


komment

Címkék: roma ügyeink

X Kommunikációs Központ

Az XKK a civil ügyek kommunikációs ügynöksége, azért jött létre, hogy társadalmi ügyekben változást generáljon a kommunikáció eszközeivel.

Címkék

Kövesd a blogunkat!

süti beállítások módosítása